အာဟာရပြည့် ကန်စွန်းဥဆန်ပြုတ်ချိုလေး

အာဟာရပြည့် ကန်စွန်းဥဆန်ပြုတ်ချိုလေး

15 မိနစ်

1 ဦးစာ

လွယ်သော

ကန်စွန်းဥရဲ့ သဘာဝအရသာလေးရယ်၊ နို့အရသာ စိမ့်စိမ့်လေးရယ် ပေါင်းစပ်ထားတဲ့ ကန်စွန်းဥဆန်ပြုတ်ချိုလုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးပါရစေနော်။ ကန်စွန်းဥမှာ ဗီတာမင် C ကြွယ်ဝစွာပါဝင်လို့ မိသားစု ကျန်းမာရေးအတွက် သင့်တော်တာမို့ ကန်စွန်းဥဆန်ပြုတ်လေးကို ခနောဆန်ပြုတ်ထုပ်လေးနဲ့ ဘယ်လို လုပ်စားလို့ရတယ်ဆိုတာ ကြည့်လိုက်ကြပါဦး။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ခနောဆန်ပြုတ် ၁ ထုပ်
  • နွားနို့ ၃၀၀ မီလီလီတာ
  • ကန်စွန်းဥပြုတ်ပြီးသား ၅၀ ဂရမ်
  • ငှက်ပျောသီး ၁ လုံး
  • သီဟိုဠ်စေ့လှော် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ၊ ချေထားပါ
  • ထောပတ်သီး ၁ လုံး
  • သကြား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ပြုတ်ထားတဲ့ ကန်စွန်းဥကို အနှစ်ရအောင် ချေထားပါ။ ခနောဆန်ပြုတ်နဲ့ နွားနို့ကို အိုးထဲ ထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူကာ ပျစ်လာတဲ့အထိ တည်ပါ။ သကြားထည့်ပြီး ပျော်ဝင်သွားအောင် သေသေချာချာ မွှေပေးပါ။

  2. သကြားတွေ ပျော်ဝင်သွားပြီဆိုရင်တော့ အိုးပေါ်မှ ချပြီး ပန်းကန်လုံးထဲ ထည့်ကာ မိနစ် ၃၀ ခန့် အအေးခံထားပါ။

  3. ဆန်ပြုတ်အေးသွားပြီဆိုရင် ငှက်ပျောသီး၊ ထောပတ်သီးနဲ့ သီဟိုဠ်စေ့လှော်လေး ဖြူးကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent