
အနံ့နဲ့တင် စားချင်စိတ်ဖြစ်စေမယ့် တူစုံမောင်နှံကြက်တောင်ပံဟင်းလျာ
50 မိနစ်
3 ဦးစာ
အလယ်အလတ်
နာမည်လေးအတိုင်း စိတ်ဝင်စားဖို့ကောင်းပြီး အရသာရှိစေမယ့် တူစုံမောင်နှံကြက်တောင်ပံဟင်းလျာချက်နည်းလေးကို မိတ်ဆက်ပေးမယ်နော်။ ကြက်သားဟင်းကိုမှ တစ်မျိုးနဲ့တစ်မျိုး မရိုးအောင်ချက်စားချင်တဲ့ အိမ်ရှင်မတွေအတွက်လည်း အဆင်ပြေတာပေါ့။ ကြက်တောင်ပံကိုမှ အရသာရှိအောင်ချက်ထားတာမို့ အိမ်သားတွေလည်း အကြိုက်တွေ့မယ်လို့ထင်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ကြက်တောင်ပံ ၃၀ ကျပ်သား
- ကြက်သွန်နီ ၃ လုံး
- ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မွှာ
- ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၅ ဇွန်းဝက်
- နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ်
- ပဲဆီသန့် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်းဝက်
- ဆား လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်
- ငံပြာရည် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ငရုတ်ကောင်းဖြူစေ့ လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်
- ဇီယာစေ့ လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်
- နံနံစေ့ လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်
- ပတဲကော လက်တဆစ်
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
-
ပထမဦးဆုံး ကြက်တောင်ပံတွေကို ဆေးကြောသန့်စင်ပြီး ဆူးချွန်လေးတွေနဲ့ ထိုးဆွထားပါ။
-
ငရုတ်ကောင်းဖြူစေ့၊ နံနံစေ့၊ ဇီယာစေ့လေးတွေကို မညက်တညက်ထောင်းထားပါ။ ပတဲကောတွေကို ပါးပါးလှီးထားပါ။
-
ပြီးရင်တော့ ကြက်တောင်ပံလေးတွေကို ဇလုံတစ်လုံးထဲထည့်ကာ ခနောကြက်သားမှုန့် (လက်ဖက်စားဇွန်း - ၃ ဇွန်းခွဲ)၊ ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းဖြူစေ့၊ ဇီယာ၊ နံနံစေ့၊ ပတဲကောတို့နဲ့ သမအောင်နယ်ပြီး နှပ်ထားပါ။
-
ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ ကြက်သွန်နီကို ထောင်းထားပေးပါ။ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ၊ နီကို နနွင်းမှုန့်လေးထည့်ကာ ဆီသတ်ပေးပါ။
-
ကြက်သွန်လေးတွေ နွမ်းလာပြီဆိုရင်တော့ ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း၊ ငံပြာရည်၊ ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်တွေ နယ်ထားတဲ့ ကြက်တောင်ပံလေးတွေ ထည့်ပြီးမွှေပေးပါ။
-
ကြက်တောင်ပံလေးတွေ နူးလာဖို့အတွက် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ထားပေးပါ။
-
မိနစ်အနည်းငယ်ကြာသွားရင်တော့ အရည်လေးတွေလည်းခမ်း၊ ကြက်တောင်ပံလေးတွေလည်း နူးအိလာပါလိမ့်မယ်။
-
ပြီးရင်တော့ အရသာအပေါ့အငန်မြည်းကြည့်ပြီး လိုအပ်ရင် ခနောကြက်သားမှုန့်ထပ်ထည့်ကာ အရသာရှိစွာ စားသုံးနိုင်ပါပြီ။
သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ
AddThis is disabled because of cookie consent