
အဆာပြေစားစရာ ဂေါ်ရခါးသီးတန်ပူရာ
15 မိနစ်
2 ဦးစာ
လွယ်သော
ကျွန်တော်ငယ်ငယ်တည်းက ဘူးသီးကြော်အစား ကျွန်တော်ရွေးချယ်ဖြစ်တာ ဂေါ်ရခါးသီးကြော်ပါပဲဗျာ။ ဘာလို့လဲဆို ဂေါ်ရခါးသီးကိုရှည်မျောမျောလေးလှီး၊ တန်ပူရာနှစ်လေးနဲ့နယ်၊ ဆီသန့်သန့်လေးနဲ့ မွှေးမွှေးလေးကြော်တဲ့ ဂေါ်ရခါးသီးတန်ပူရာ (Chayote Recipes) အရမ်းကောင်းတာသိနေလို့ပါ။ ခုလည်း နေ့လယ်နေ့ခင်း အဆာပြေ ဂေါ်ရခါးသီးတန်ပူရာလေးကြော်ဖို့ ပြင်ဆင်နေပါပြီ။ ဆယ်မိနစ်လောက်ပဲ အချိန်ပေးရတာဆိုတော့ အချိန်ကုန်မခံချင်တဲ့ ကျွန်တော်နဲ့တော့ကွက်စတိပါပဲ။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဂေါ်ရခါးသီး ၂ လုံး (အရှည်လိုက်လေးတွေ လှီးထားပါ)
- ဆီ ၂၀၀ မီလီလီတာ
- ခနောကြက်သားမှုန့် လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- တန်ပူရာမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်း
- ရေ ၅၀ မီလီလီတာ
အချဥ်ရည်ပြုလုပ်ရန်
- မန်ကျည်းရည် ၈၀ ဂရမ်
- ငရုတ်သီးစိမ်း ၅ တောင့် (ထောင်းထားပါ)
- ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မွှာ (ထောင်းထားပါ)
- ထန်းလျက် တစ်ခဲရဲ့ တစ်ဝက်
- နံနံပင် ၃ ပင် (ပါးပါးလှီးထားပါ)
- ချင်း ၁ ပြား
- ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
- ရေ ၂၅ မီလီလီတာ
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
-
ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲမှာ ခနောကြက်သားမှုန့်၊ တန်ပူရာမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်းနဲ့ ရေ ၅၀ မီလီလီတာထည့်ပြီး မွှေထားပေးပါ။
-
ဒယ်အိုးကို မီးပြင်းပြင်းအပူပေးထားပြီး ဆီထည့်ပါ။ ဂေါ်ရခါးသီးအချောင်းလေးတွေကို အပေါ်က နယ်ထားတဲ့ မုန့်နှစ်ထဲ နှစ်၊ ပြီးရင် တန်ပူရာမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်းထည့်ထားတဲ့ခွက်ထဲ ထပ်လူးပေးပြီး အိုးထဲထည့်ကာ တစ်ဖက်ကို ၁မိနစ်-၂ မိနစ်လောက် ကြော်ပေးပါ။ အိုးမကျပ်အောင် ဂရုစိုက်ပေးပါနော်။ ရွှေညိုရောင်သန်းလာတဲ့အခါ ဆီစစ်ပြီး ဖယ်ထားပါ။
-
အချဥ်အတွက် ကြက်သွန်ဖြူ၊ ထန်းလျက်နဲ့ ဂျင်းတို့ကို ညက်အောင် ထောင်းထားပါ။ ပြီးရင် မန်ကျည်းရည်နဲ့ ငံပြာရည်ရောပြီး ထောင်းထားတဲ့အနှစ်တွေ ထည့်ပါ။ လှီးထားတဲ့ နံနံပင်နဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်းလေးထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။
-
ဂေါ်ရခါးသီးတန်ပူရာပူပူလေးကို အချဥ်နဲ့ တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ
AddThis is disabled because of cookie consent