အစိမ်းကြော်တစ်ခွက်နဲ့ အရံဟင်းလေး ဖြည့်မယ်

အစိမ်းကြော်တစ်ခွက်နဲ့ အရံဟင်းလေး ဖြည့်မယ်

5 မိနစ်

4 ဦးစာ

လွယ်သော

မိသားစုထမင်းဝိုင်းထဲမှာ အစိမ်းကြော်တစ်ခွက်က မကြာခဏပါဝင်လေ့ရှိပြီး ကိုယ်ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အသီးအနှံ၊ အသီးအရွက်တွေကို ရွေးချယ်ထည့်နိုင်ပြီး အချိန်တိုအတွင်းပြင်ဆင်ချက်ပြုတ်နိုင်တဲ့အတွက်လည်း ဖြစ်ပါတယ်။ အရောင်အသွေးစုံလင်သလို အာဟာရပြည့်ဝပြီး ကိုယ်ခံစွမ်းအားကို မြှင့်တင်ပေးနိုင်မယ့် ဗီတာမင်အေ၊ ဗီတာမင်စီ၊ ဗီတာမင် B6နဲ့ အမျှင်ဓာတ်၊ ပရိုတိန်း၊ ဗီတာမင်အီးတွေ ပါဝင်တဲ့ အစိမ်းကြော်တစ်ခွက်ကို စားချင့်စဖွယ်ဖြစ်အောင်အခုလိုကြော်လှော်နိုင်ပါတယ်။ *ဤဆောင်းပါးပါ အာဟာရဆိုင်ရာ အချက်အလက်များသည် ဒေါက်တာဝင်းဝင်းမြင့်(အာဟာရဆိုင်ရာအထူးကု)၏ အကြံပြုချက်အရ ရေးသားဖော်ပြထားပါသည်။*

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • Babycorn ၆ တောင့်
  • ဘိုစားပဲ ၃ တောင့်
  • ရွှေပဲသီး ၅ တောင့် (Baby corn နဲ့ ပဲသီးလေးတွေကို ၂ မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပြီး ဆယ်ပါ။ ရေအေးထဲစိမ်ပြီး ကြိုတင်လှီးထားပေးပါ)
  • မုန်ညင်းဖြူ ၁၂၅ ဂရမ် (မထူမပါးလှီးထားပြီး)
  • မုန်ညင်းစိမ်း ၁၅၀ ဂရမ် (မထူမပါးလှီးထားပြီး)
  • ဘရိုကိုလီ (ပန်းပွင့်စိမ်း) ၁၂၅ ဂရမ် (ခြွေထားပြီး)
  • မုန်လာဥနီ ၁ လုံး (အခွံနွှာပြီးနှစ်သက်သလိုလှီးထားပါ)
  • ငရုတ်ပွသီး အနီ တစ်ခြမ်း (အူတိုင်ထုတ်ပြီး အသားချည်းပဲရှည်ရှည်လှီးထားပါ)
  • ငရုတ်ပွသီးအဝါ တစ်ခြမ်း (အူတိုင်ထုတ်ပြီး အသားချည်းပဲရှည်ရှည်လှီးထားပါ)
  • ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မြွှာ (ထောင်းထားပါ)
  • ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • ခရုဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ပဲငံပြာရည်အပျစ် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ဒယ်အိုးထဲကိုဆီထည့်ပြီး ဆီဆူလာတဲ့အခါ ကြက်သွန်ဖြူထည့်ပါ။

  2. ပြီးတဲ့အခါ မုန်လာဥနီ၊ဘရိုကိုလီ၊ငရုတ်ပွသီးများအရင်ထည့်မွှေပါ။

  3. မုန်ညင်းဖြူ၊ မုန်ညင်းစိမ်းထည့်ပြီး ၂ မိနစ်ခန့်မွှေပါ။

  4. ၂ မိနစ်ခန့်မွှေပြီးတဲ့အခါ ပြုတ်ထားတဲ့အသီးအနှံများထည့်ပြီး ခနောကြက်သားမှုန့်၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံပြာရည်တို့ထည့်ကာ မွှေပေးပါ။

  5. အစိမ်းကြော် ပူပူလေးကို အိုးထဲမှ ချပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

  6. ထမင်းဒါမှမဟုတ် ကစီဓာတ်ပါဝင်တဲ့ အစားအစာတွေနဲ့ တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်။ ခန္ဓာကိုယ်အတွက်လိုအပ်တဲ့အာဟာရဓာတ်တွေ ဖြည့်ဆည်းနိုင်ဖို့ အစိမ်းကြော်တစ်ခွက်ကြော်စားကြပါစို့နော်။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent