အခြောက်အခြမ်းထားပြီး စားစရာ ငါးပိကြော်နည်း

အခြောက်အခြမ်းထားပြီး စားစရာ ငါးပိကြော်နည်း

20 မိနစ်

4 ဦးစာ

အလယ်အလတ်

ပိတ်ရက်တွေရောက်လာခါနီးတိုင်း အိမ်မှာငါးပိကြော်ကြော်ကြတယ်လေ။ ခရီးထွက်ဖို့ ဘာညာတာဆူကြတည်းက လွယ်လွယ်စားလို့ရတာ အရသာရှိတာဆို အစ်မကတော့ သူတို့လေးတွေအတွက် ဘာလေးနဲ့စားစား မြိန်တဲ့ငါးပိကြော်လေးကြော်ပေးဖြစ်ပါတယ်။ ဒီတစ်ခါတော့ ဘယ်လိုကြော်ရမလဲပါ လာမေးကြတဲ့သူတွေအတွက် အရသာရှိတဲ့ ငါးပိကြော်နည်းလေး သေချာပြောပြပေးသွားပါမယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ကြက်သွန်နီ (ထောင်းပြီးသား) ၂၅ ကျပ်သား
  • ကြက်သွန်ဖြူ (ထောင်းပြီးသား) ၁၀ ကျပ်သား
  • ပုစွန်ခြောက်အကောင် ၁၀ ကျပ်သား
  • ပုစွန်ခြောက်မှုန့် ၁၀ ကျပ်သား
  • ဆီ ၂၅ ကျပ်သား
  • ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း သုံးပုံနှစ်ပုံ
  • ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • ငါးပိစိမ်းစား ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း (ဓားပြားကင်ပြီး)
  • သကြား ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်
  • ငရုတ်သီးအကြမ်းဖက် ၅ ကျပ်သား
  • မန်ကျည်းရည် ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်း
  • ရေ ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ဒယ်အိုးထဲ ပထမဆုံး ကြက်သွန်နီနဲ့အဖြူနဲ့ ဥလေးတွေအတိုင်းလှော်ပါ။

  2. ငရုတ်နီခြောက်တောင့်လေးတွေကိုလည်း လှော်ပြီးမှ ထောင်းလိုက်ပါ။

  3. ဆီပူပူထဲ ကြက်သွန်နီနဲ့ကြက်သွန်ဖြူထောင်းပြီးသားတို့ကို ငရုတ်အကြမ်းဖတ်တောင်းထားတာနဲ့တူတူရောထည့်ပြီး မွနေအောင် ဆီသတ်ပါ။

  4. ကျက်တာနဲ့ ပုစွန်ခြောက်အကောင်ရော အမှုန့်ရောထည့်ပါ။

  5. သမတာနဲ့ မန်ကျည်းရည်၊ ခနောကြက်သားမှုန့်၊သကြား၊ ငံပြာရည်နဲ့ ငါးပိစိမ်းစားမီးကင်ကို ရေ၃ဇွန်းစာခန့်ဖျော်ထည့်ပါမယ်။ပြီးတာနဲ့ ရေခမ်းတဲ့ထိ သေချာနှံ့အောင်မွှေပြီး အနံ့မွှေးတက်လာပြီဆို တစ်အိမ်သားလုံး ထမင်းမြိန်မယ့် ငါးပိကြော်မွှေးမွှေးလေးကို ပုစွန်ခြောက်နိုင်းချင်းနဲ့ စားလို့ရပါပြီရှင်။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent