အကုန်အကျလည်းသက်သာ၊ ဗိုက်လည်း​ ဝတဲ့ ထမင်းသုပ်လုပ်နည်း

အကုန်အကျလည်းသက်သာ၊ ဗိုက်လည်း​ ဝတဲ့ ထမင်းသုပ်လုပ်နည်း

40 မိနစ်

4 ဦးစာ

လွယ်သော

ဒီတစ်ပတ်တနင်္ဂနွေလေးမှာ ဈေးလည်းပိတ်တုန်း ဟင်းစားမဝယ်ဖြစ်တာနဲ့ မိသားစုအကုန်တစ်ညီတစ်ညွတ်တည်းတိုင်ပင်ဖြစ်တာက အိမ်မှာအန်တီအမြဲသုပ်ပေးနေကျမိသားစုအသည်းစွဲထမင်းသုပ်ချဉ်ငန်စပ်လေးသုပ်စားကြဖို့ပါပဲ။ဟင်းတွေ တကူးတကမချက်ဖြစ်တဲ့နေ့ဆို ဆီချက်နံ့မွှေးမွှေးနဲ့ သုပ်ထားတဲ့ ထမင်းသုပ်လေးကို တစ်အိမ်သားလုံးခေါင်းမဖော်တမ်းစားနေကျဆိုတော့ ဒီတစ်ခါ ထမင်းသုပ်ချဉ်ငန်စပ်လေးသုပ်စားဖို့ ဘယ်လိုအရသာရှိအောင် ပြင်ဆင်ရမလဲဆိုတာပါ တစ်ခါတည်းပြောပြပေးချင်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ချက်ပြီးသားထမင်း ၃ ခွက်စာ
  • ဆီ ၆၀ မီလီလီတာ
  • ကြက်သွန်နီ ၄ လုံး (လှီးထားပါ)
  • ပဲမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • ငရုတ်သီးမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • မန်ကျည်းရည် ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်း
  • ပုစွန်ခြောက်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  • အာလူး ၁၆၀ ဂရမ် (ပြုတ်ထားပါ)
  • ခရမ်းချဥ်သီး ၂ လုံး (ပါးပါးလှီးထားပါ)
  • ပုစွန်ခြောက် ၃၂ ဂရမ်
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ၁၀ တောင့် (အစပ်ကြိုက်၊ မကြိုက်ပေါ်မူတည်ပြီး)

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ပထမဆုံးအာလူးပြုတ်ကိုအခွံနွှာပြီးမကြေ့တကြေလေးချေထားပါ။

  2. ပြီးတာနဲ့ဆီကိုအပူပေးပြီးနနွင်းထည့်ပါမယ်။ဆီကျက်တာနဲ့ကြက်သွန်နီထည့်မွှေကာကြွပ်အောင်ကြော်ပါ။

  3. ရလာတဲ့ဆီချက်ကိုပန်းကန်လုံးတစ်ခုထဲခဏအအေးခံထားပါ။

  4. ထမင်းကိုဇလုံတစ်ခုထဲထည့်ပြီးအာလူးပြုတ်၊ပဲမှုန့်၊ငရုတ်သီးမှုန့်၊ကြက်သားမှုန့်၊ငံပြာရည်၊မန်ကျည်းရည်၊ ပုစွန်ခြောက်မှုန့်၊ ပုစွန်ခြောက်နဲ့ လှီးထားတဲ့ ခရမ်းချဥ်သီး လေးပုံသုံးပုံတို့ထည့်ပါ။

  5. ပြီးမှဆီချက်ကိုထည့်ပြီးထမင်းနဲ့ရောနယ်ပါ။

  6. ပြီးမှ အပေါ်ကနေ ကျန်ခရမ်းချဥ်သီးစိတ်လေးတွေ အလှဆင်ပြီး ငရုတ်သီးစိမ်းလေးကိုက်ကာ သုံးဆောင်နိုင်ပြီ ဖြစ်ပါတယ်။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent