လျှာလည်သွားစေမယ့် ငါးခူအချဉ်ဆီပြန်

လျှာလည်သွားစေမယ့် ငါးခူအချဉ်ဆီပြန်

30 မိနစ်

3 ဦးစာ

အလယ်အလတ်

ဒီတစ်ခေါက်မှာတော့ အသားဟင်းမစားချင်သူများအတွက် ထမင်းမြိန်စေမယ့် ငါးခူအချဉ်ဆီပြန် ဟင်းချက်နည်းလေးကို တင်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်။ ပြင်ဆင်ရတာလဲ အချိန်မကြာပဲ လွယ်ကူသက်သာတဲ့ ဟင်းလေးမို့လို့ အိမ်ရှင်မတို့ အကြိုက်တွေ့စေမှာ အသေအချာပါပဲ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ငါးခူ ၅၀ ကျပ်သား
  • ငါးကျည်းခြောက် ၆ ကျပ်သားခန့်
  • ကြက်သွန်နီ ၁၀ တက်
  • ကြက်သွန်ဖြူ ၁၀ တက်
  • ချင်း ၃ ကျပ်သား
  • ငရုတ်ပွခြောက် ၅ တောင့်
  • ငါးငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်
  • နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ပဲဆီသန့် ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်း
  • မန်ကျည်းနှစ် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • စပါးလင် ၃ ပင်
  • ခရမ်းချဉ်သီး ၁၀ ကျပ်သား
  • နံနံပင် အနည်းငယ်
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ၁၀ တောင့်
  • သံပုရာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ရေသန့် ဝ.၅ လီတာ

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ငါးခူတွေကို အချွဲတွေပျောက်အောင် ဂျုံမှုန့်အနည်းငယ်နဲ့ သန့်စင်ပြီး အရိုးတွေထုတ်ကာ အသားလေးတွေ လွာထားပေးပါ။

  2. ပြီးရင်တော့ သံပုရာရည်၊ ခနောကြက်သားမှုန့်၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊ နနွင်းမှုန့်လေးတွေထည့်ပြီး အရသာသွင်းကာ နှပ်ထားပေးပါနော်။

  3. ဟင်းအနှစ်ဖြစ်ဖို့အတွက် ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီ၊ ချင်းနဲ့ ငရုတ်ပွခြောက်တွေကို ငါးကျည်းခြောက်လေးနဲ့ ရောထောင်းပေးထားပါ။

  4. ငရုတ်သီးစိမ်းနဲ့ နံနံပင်လေးတွေကိုတော့ ရေစိမ်ထားပြီး မန်ကျည်းသီးမှည့်ကိုတော့ ရေနွေးဖျောကာ အနှစ်လုပ်ထားပေးပါနော်။

  5. ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီပူလာရင်တော့ ထောင်းထားတဲ့ အနှစ်တွေကို နနွင်းမှုန့်၊ စပါးလင်၊ ငါးငံပြာရည်တို့ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးပါ။

  6. ဆီသတ်နံ့လေးမွှေးလာရင်တော့ ခရမ်းချဉ်သီးထည့်ပါ။ မိနစ်အနည်းငယ်ကြာရင်တော့ ငါးခူထည့်ချက်ပြီး ဖွဖွလေးမွှေပေးပါနော်။

  7. ါးခူလေးတွေ နူးလာရင်တော့ မန်ကျည်းနှစ်လေးထည့်ကာ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ နံနံပင်တို့အုပ်လိုက်ရင်တော့ အနံ့အရသာနဲ့ ပြီးပြည့်စုံတဲ့ ငါးခူအချဉ်ဆီပြန်လေး ရပြီဖြစ်ပါတယ်။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent