လူတိုင်းအကြိုက်တွေ့သွားစေမယ့် ရာသီပေါ်အသီးအရွက်ကြော်ချက်နည်း

လူတိုင်းအကြိုက်တွေ့သွားစေမယ့် ရာသီပေါ်အသီးအရွက်ကြော်ချက်နည်း

30 မိနစ်

3 ဦးစာ

လွယ်သော

ဒီတစ်ခေါက်မှာတော့ အရံဟင်းဘာချက်ရမလဲဆိုပြီး ခေါင်းစားနေကြသူများအတွက် လွယ်ကူသက်သာပြီး အရသာရှိတဲ့ ရာသီပေါ် အသီးအရွက်ကြော်နည်းလေး ပြောပြပေးသွားပါမယ်နော်။ အချိန်ခဏလေးနဲ့ ချက်လို့ရတဲ့ ဟင်းလေးမို့ ရုံးသမားကျောင်းသမားတွေအတွက် အဆင်ပြေစေတဲ့ ဟင်းလေးလဲဖြစ်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ဖရုံသခွား ၁ လုံး
  • ပန်းဂေါ်ဖီ ၁ စိတ်
  • ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း ၁ စိတ်
  • ပဲစီမ်း ၁ ထုပ်
  • ဆီ ထမင်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • နှမ်းဆီ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဝက်
  • ချင်း လက် ၂ ဆစ်
  • ငရုတ်ပွနီ ၁ ခု
  • ပုစွန်ငံပြာရည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ပဲငံပြာရည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ခနော်ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းခွဲ
  • ကြက်ပြုတ်ရည် ထမင်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. အရင်ဦးဆုံး ထည့်ကြော်မယ့် အသီးအနှံတွေကို ရေဆေးပြီး နှစ်သက်သလို လှီးဖြတ်ထားပါ။

  2. ချင်းနဲ့ ငရုတ်ပွအရှည်ကိုတော့ အမြှောင်းလေးတွေ အရှည်လိုက် လှီးထားပေးပါနော်။

  3. ဒယ်အိုးကို ဆီထည့်ပြီးအပူပေးပါ။ ဆီပူလာပြီဆိုရင်တော့ ဂျင်းထည့်ပြီး ကြော်ပါ။ ဂျင်းမွှေးလာရင်တော့ အသီးအရွက်များ ထည့်ပြီး ၂ မိနစ်လောက်ထပ်တည်ပါ။ ပြီးရင်‌တော့ ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းများ ထပ်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။

  4. အသီးအရွက်များ နူးလာပြီဆိုရင်တော့ အရသာမြည်းပြီး လိုသလိုထပ်ဖြည့်ပါ။

  5. ပြီးသွားရင်တော့ အရသာရှိတဲ့ ရာသီပေါ်အသီးအရွက်ကြော် ပူပူ‌လေးကို ထမင်းလေးနဲ့ သုံးဆောင်လို့ရပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent