လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်အရသာရှိတဲ့ ပုစွန်အစိမ်းသုပ်လေးလုပ်စားကြရအောင်

လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်အရသာရှိတဲ့ ပုစွန်အစိမ်းသုပ်လေးလုပ်စားကြရအောင်

10 မိနစ်

2 ဦးစာ

လွယ်သော

ပုစွန်အစိမ်းသုပ်ဆိုတာ တကယ်တော့ သုပ်ရတာလည်းလွယ်၊ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်လေးနဲ့ခံတွင်းကလည်းမြိန်တယ် ပါးစပ်ပျက်နေတဲ့အချိန်များ သုပ်စားလိုက်ရင် လူပါချွေးလေးစို့ပြီးစားလို့အရသာရှိတဲ့အသုပ်မျိုးဆိုတော့ဒီတစ်ပတ်ကို ကျွန်တော်က သံပုရာငရုတ်သီးချဉ်စပ်လေးနဲ့ရှယ်သွားရည်ကျမယ့်ပုစွန်အစိမ်းသုပ်နည်းလေးတင်ပြပါဦးမယ်။လုပ်နည်းကတော့လွယ်သလားမမေးနဲ့။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ပုစွန်ထုပ် ၂၀ ကျပ်သား
  • သံပုရာသီး ၄ လုံး (စိတ်ထားပါ)
  • ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လဘက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  • ရှောက်ရွက် ၁၀ ရွက် (ပါးပါးလှီးထားပါ)
  • အနီရောင်ငရုတ်သီးစိမ်းထောင်းထားပြီးသား ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ကြက်သွန်ဖြူထောင်းထားပြီးသား ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • သကြား ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ပထမဆုံးပုစွန်လေးတွေကိုအခွံခွာ၊ကျောဘက်ကချေး(ဂျီး)ကြောင်းထုတ်၊အောက်ခြေအမြှီးလေးပဲကျန်အောင်ထားပြီးရေတစ်ထပ်ဆေးလိုက်ပါ။

  2. ပြီးတာနဲ့သံပရာသီး၂လုံးကိုပုစွန်ထုပ်လေးတွေပေါ်နှံ့အောင် ညှစ်ချပြီး၅မိနစ်ခန့်နှပ်ထားပေးပါ။ဒါမှ ညှီနံ့ကင်းမှာပါ။

  3. အဲ့ဒီအချိန်သုပ်ဖို့ဆော့အတွက်ပြင်ဆင်ရပြီလေ။ ပန်းကန်တစ်လုံးထဲမှာကြက်သွန်ဖြူ၊ငရုတ်သီးတောင့်ကြိတ်ထားတဲ့အဖတ်တွေထဲငံပြာရည်၊ခနောအသားမှုန့်၊သကြား၊ပါးပါးလှီးထားတဲ့ရှောက်ရွက်တို့ကိုထည့်ပြီးမွှေပေးပါ။အဲ့ဒီအပေါ်ကမှသံပုရာသီးကျန်တဲ့၂လုံးကိုညှစ်ပေးပါ။

  4. နောက်ဆုံးနှပ်ထားတဲ့ပုစွန်အစိမ်းထဲကအိုင်နေတဲ့အချဉ်ရည်တွေကိုဖယ်ထုတ်ပြီးပုစွန်အသားချည်းကျန်ခဲ့တဲ့အထဲကိုဒီအနှစ်လေးတွေထည့်ပြီးနယ်လိုက်ရင်တော်တော်လေးကိုအရသာရှိတဲ့ချဉ်ငံစပ်ပုစွန်အစိမ်းသုပ်လေးရသွားပါပြီလို့။

  5. ပန်းကန်ပြားလေးထဲဖန်ခွက်လေးတွေနဲ့အလှဆင်ပြီးကြိုက်သလိုသုံးဆောင်လို့ရပါပြီဗျို့။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent