ရှူးရှူးရှဲရှဲ သရက်သီးသုပ်

ရှူးရှူးရှဲရှဲ သရက်သီးသုပ်

10 မိနစ်

2 ဦးစာ

လွယ်သော

သရက်သီးရာသီများရောက်ပြီဟေ့ဆိုတာနဲ့ ဈေးထဲက သရက်သီးတွေဝယ် စိမ်ပြေနပြေသုပ်ပြီး ငံပြာရည်၊ငရုတ်သီးမှုန့်နိုင်းချင်းနဲ့ ချဉ်ချဉ်ငန်ငန်စပ်စပ်လေးစားလိုက်ရတာနဲ့ကို အရသာကိုရှိနေရောလေ။မိန်းကလေးတိုင်း ကြိုက်တဲ့အစားအစာတွေထဲ သရက်သီးသုပ်ဆိုတာနဲ့ကို သွားရည်ကျနေမိတဲ့သူတွေအများကြီးပဲကိုး။ ဒီတစ်ခါတော့ သရက်သီးခပ်ကြီးကြီးတွေ ဈေးမှာရလာတုန်း နေ့လည်နေ့ခင်းအလုပ်လုပ်ရင်း အိပ်ချင်ပြေစားဖို့ သရက်သီးသုပ်ကို ချဉ်ငန်စပ်လေးသုပ်ဖို့ ပြင်မိပြန်ပါရောလေ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • သရက်သီး (မမှည့်မစိမ်း အနေတော်) ၂ လုံး
  • ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်းခွဲ
  • အသင့်စားငါးပိထောင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ငရုတ်သီးအကြတ်မှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • ပုစွန်ခြောက်မှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၄ ဇွန်း
  • သကြား ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  • ကြက်သွန်နီခွာပြီးသား ၁ လုံး

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. သရက်သီးကို အခွံခွာပြီး အနေတော်အထူမပါးအမျှင်လေးတွေပေါက်ကာ ရေခဲရေထဲ ခဏ စိမ်ထားပါ။ ကြက်သွန်နီကို ခပ်ပါးပါးလှီးထားပါ။

  2. စိမ်ပြီးသား သရက်သီးကို သကြားနဲ့ ခနောကြက်သားမှုန့်ထည့်ပြီး နယ်ကာ၂မိနစ်လောက် နှပ်ထားပါ။

  3. နှပ်ပြီးသားကိုမှ ကြက်သွန်နီ၊ ငရုတ်သီးမှုန့်၊ ငံပြာရည်၊ ပုစွန်ခြောက်မှုန့်နဲ့ ငါးပိထောင်းထည့်ပြီးနယ်ပါ။

  4. ငါးပိထောင်းတွေပါ ကြေပြီး သေချာနှံ့မှ ရေခဲသေတ္တာထဲ ၁၀မိနစ်လောက် နှပ်ထားပေးနော်။

  5. ပြီးတာနဲ့ အရသာရှိရှိချဉ်ငန်စပ်စပ်နဲ့ မိန်းကလေးတွေအကြိုက် သွားရည်ယိုစရာသရက်သီးသုပ်လေးကိုသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent