ရှူးရှူးရှဲရှဲအပ်မှိုချဥ်ငန်စပ်သုပ်လေး သုပ်စားကြမလား

ရှူးရှူးရှဲရှဲအပ်မှိုချဥ်ငန်စပ်သုပ်လေး သုပ်စားကြမလား

10 မိနစ်

2 ဦးစာ

လွယ်သော

အပ်မှိုကို တော်တော်များများက ကင်စားတာ၊ကြော်စားတာ၊ ဟော့ပေါ့ထဲထည့်စားတာတွေ၊BBQ အနေနဲ့ကင်စားတာတွေထိ လူတိုင်းစားဖူးနေကြပါပဲ။ ဒါပေမယ့် ချဉ်ချဉ်ငန်ငန်စပ်စပ်လေးနဲ့ ထိုင်းအရသာဆန်ဆန်သုပ်စားကြည့်တဲ့အခါမှာလည်း အရမ်းအရသာရှိနေပါသေးတယ်။ သုပ်နည်း အဆင့်ဆင့်ကိုတော့ ဆက်ဖတ်ကြည့်ကြအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • အပ်မှို တစ်ထုပ်
  • ကြက်သွန်နီ ၂ လုံး (ပါးပါးလှီးထားပါ)
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • သံပုရာသီး တစ်ခြမ်း
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ၇ တောင့် (ထောင်းထားပါ)
  • ငံပြာရည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • အုန်းသကြား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  • ငါးပိထောင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  • ခရမ်းချဥ်သီး ၁ လုံး (ပါးပါးလှီးထားပါ)
  • ပုစွန်ခြောက်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • နံနံပင် ၃ ပင်

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ပထမဆုံးအပ်မှိုကို အရင်းနည်းနည်းဖြတ်ပြီး ရေနွေးဆူဆူထဲ တစ်မိနစ်ခန့်ပြုတ်ထားပါ။

  2. ကြက်သွန်နီနဲ့ ခရမ်းချဉ်သီးပါးပါးလှီးထားပြီး အပ်မှိုထဲ ထည့်ပါ။

  3. ပြီးတာနဲ့ အုန်းသကြား၊ငါးပိထောင်း ငံပြာရည်၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ခနောကြက်သားမှုန့်နဲ့ သံပုရာသီးညှစ်ထည့်ပါ။

  4. ပုစွန်ခြောက်မှုန့်ထည့်ပြီး သမအောင် ဖွဖွလေးနယ်ပါ။

  5. နောက်ဆုံးမှ နယ်ထားပြီးတဲ့ အပ်မှိုသုပ်ကို နံနံပင်လေးအုပ်ပြီး ရှုးရှုးရှဲရှဲ စားလို့ရပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent