မြန်မာ့ထမင်းဝိုင်းက ခံတွင်းမြိန်စရာ ကန်စွန်းရွက်ချဉ်ဟင်း

မြန်မာ့ထမင်းဝိုင်းက ခံတွင်းမြိန်စရာ ကန်စွန်းရွက်ချဉ်ဟင်း

30 မိနစ်

3 ဦးစာ

လွယ်သော

ထမင်းစားဝိုင်းလေး ပြည့်စုံဖို့အတွက်က အရည်သောက်ဟင်းလေးတွေကလည်း အရေးကြီးတယ်နော်။ အချဉ်ရည်လေးပါရင် ခံတွင်းပိုမြိန်ပြီး ထမင်းစားပိုဝင်လေတော့ ဒီတစ်ခေါက်မှာတော့ ကန်စွန်းရွက်ချဉ်ဟင်းလေး ချက်ကြည့်ရအောင် အိမ်ရှင်မတို့ရေ...

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ကန်စွန်းရွက် ၁ စည်း
  • ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • မန်ကျည်းရည် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်းခွဲ
  • နံနံပင် ၃ ပင်
  • ကြက်သွန်နီ ၂ လုံး
  • နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်းဝက်
  • အရောင်တင်မှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ချင်း လက်တဆစ်
  • ငါးပိစိမ်းစား လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ငံပြာရည် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. အရင်ဦးဆုံး ကန်စွန်းရွက်လေးတွေကို အနေတော်ဖြတ်ထားပေးပါ။

  2. နံနံပင်လေးတွေကို ခပ်ကြမ်းကြမ်းလှီးထားပြီး ငရုတ်သီးစိမ်းလေးတွေကိုတော့ ထိပ်လေးတွေ ဖြတ်ထားပေးပါ။

  3. ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီနဲ့ ချင်းလေးတွေကိုတော့ ထောင်းထားပေးပါနော်။

  4. ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီအနည်းငယ်တွေထည့်ပြီး ဆီပူလာတဲ့အခါ ဟင်းအနှစ်လုပ်ဖို့ ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကို ဆီသတ်ပေးပါနော်။

  5. ဆီသတ်နံ့လေးမွှေးလာရင်တော့ ရေတစ်ခွက်ခန့်ထည့်ပြီး ဆူလာတဲ့အခါ ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကို ထပ်ထည့်ပါ။

  6. ကန်စွန်းရွက်ချဉ်ဟင်းလေး ကျက်ခါစပြုလာပြီဆိုရင်တော့ အရသာအပေါ့အငန်မြည်းကြည့်ပြီး လိုအပ်ရင် ခနောကြက်သားမှုန့်ထည့်ပေးပါနော်။

  7. အိုးချခါနီးရင်တော့ ငရုတ်သီးစိမ်းနဲ့ နံနံပင်လေးအုပ်ပြီး မြိန်ရည်လျက်ရည် သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent