ထိထိမိမိ ကြက်သောက်ဆမ်းချဥ်စပ်

ထိထိမိမိ ကြက်သောက်ဆမ်းချဥ်စပ်

30 မိနစ်

4 ဦးစာ

အလယ်အလတ်

တစ်နေ့ တစ်နေ့ ဘာချက်ရမလဲလို့ စဥ်းစားပြီး ခေါင်းရှုပ်နေတတ်တဲ့ အိမ်ရှင်မတွေအတွက် ရာသီဥတုအေးအေး အိမ်မှာကွေးနေတဲ့အခိုက်မှာ အလိုက်ဖက်ဆုံးဖြစ်မယ့် ကြက်သောက်ဆမ်းချက်နည်းလေးပြောပြမယ်နော်။ ကြက်သောက်ဆမ်းမှာ ပါဝင်တဲ့ ပရိုတိန်းက အရိုးတွေနဲ့ ကြွက်သားတည်ဆောက်မှုကို ထောက်ပံ့ပေးနိုင်သလို Selenium နဲ့ Zinc ဓာတ်ကလည်း ကိုယ်ခံစွမ်းအားစနစ်ကို အထောက်အကူပြုပေးတဲ့အတွက် အခုပဲ ချက်ကြည့်ကြစို့နော်။ *ဤဆောင်းပါးပါ အာဟာရဆိုင်ရာ အချက်အလက်များသည် ဒေါက်တာဝင်းဝင်းမြင့်(အာဟာရဆိုင်ရာအထူးကု)၏ အကြံပြုချက်အရ ရေးသားဖော်ပြထားပါသည်။*

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ကြက်ရင်ပုံ ၄၀၀ ဂရမ် (ရေဆေးသန့်စင်ပြီး အနေတော်အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ)
  • ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မြွှာ (ထောင်းထားပါ)
  • ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး (ထောင်းထားပါ)
  • ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ငါးပိ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းနဲ့ တစ်ဝက် (ရေနွေးပူ ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်းနဲ့ ဖျော်ထားပါ)
  • နနွင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  • ရေ ၁ ခွက်
  • ချင်း ၄ ပြား (ဓားပြားရိုက်ထားပါ)
  • စပါးလင် ၃ ပင် (အရင်း ၂ လက်မလောက်ကို ထုထောင်းထားပါ)
  • ခနောချဥ်ပြုံးပြုံးမန်ကျည်းအရသာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းနဲ့ တစ်ဝက် (ရေနွေးထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်းနဲ့ ဖျော်ထားပါ)
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ၈ တောင့် (အရှည်လိုက်လှီးဖြတ်ထားပါ)
  • ရေ ၁ လီတာ

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. တုံးထားတဲ့ ကြက်သားတုံးလေးတွေကို ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်းနဲ့ နယ်ထားပါ။

  2. အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီထည့်ပါ။ ဆီပူလာတဲ့အခါ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီနဲ့ နနွင်းတို့ ထည့်ပြီး ဆီသတ်ထားပါ။

  3. ပြီးရင်တော့ ကြက်သားတုံးလေးတွေ ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။

  4. အရည်ဖျော်ထားတဲ့ ငါးပိကို ထည့်ပြီး ထပ်မွှေပေးပါ။

  5. ချင်း၊ စပါးလင်နဲ့ ရေ ၁ ခွက်ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ထားပြီး ၃ မိနစ်လောက် တည်ထားပါ။

  6. မန်ကျည်းရေ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ခနောကြက်သားမှုန့်တို့ကို ထည့်ပြီး ရေ ၁ လီတာထည့်ကာ အဖုံးပြန်အုပ်ထားပါ။ ကြက်သားနူးလာတဲ့ အထိ တည်ထားပေးပါ။

  7. ကြက်သားနူးလာပြီး ဆူပြီဆိုရင် အိုးပေါ်မှ ချပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent