ထမင်းမြိန်စေမယ့် အရံဟင်း ပဲပုတ်စေ့ကန်စွန်းရွက်ကြော်

ထမင်းမြိန်စေမယ့် အရံဟင်း ပဲပုတ်စေ့ကန်စွန်းရွက်ကြော်

20 မိနစ်

3 ဦးစာ

လွယ်သော

ထမင်းဝိုင်းလေးကို အရသာစိုပြေစေဖို့အတွက် အရသာရှိပြီး ထမင်းမြိန်စေမယ့် အရံဟင်းတစ်ခွက်ချက်နည်းလေးကို ပြောပြပေးချင်ပါတယ်။ အဲ့ဒါကတော့ ပဲပုတ်စေ့ကန်စွန်းရွက်ကြော်လေးဖြစ်ပြီး ကန်စွန်းရွက်ကို ထူးခြားတဲ့ အတွဲအစပ်လေးမို့ ပိုပြီးခံတွင်းမြိန်စေမှာပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ကန်စွန်းရွက် ၂ စည်း
  • ပဲပုတ်စေ့ ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မွှာ
  • ချင်း လက် ၁ ဆစ်
  • အသီးအရွက်ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ဆား လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်
  • ပဲငံပြာရည်အချို လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ၅ တောင့်

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. အရင်ဦးဆုံး ကန်စွန်းရွက်လေးတွေကို သင်ထားပြီး အရိုးလေးတွေကိုတော့ ထပ်ခြမ်းခြမ်းထားပေးပါ။

  2. ကြက်သွန်ဖြူလေးတွေနဲ့ ချင်းလေးတွေကိုတော့ ဓါးပြားရိုက်ထားပါ။

  3. ငရုတ်သီးစိမ်းလေးတွေကိုတော့ ခွဲခြမ်းပေးထားပါနော်။

  4. ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး ဆီပူလာရင်တော့ ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ ချင်းလေးတွေကို အရင်ထည့်ကြော်ပါ။

  5. ပြီးရင်တော့ ကန်စွန်းရွက်လေးတွေနဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်းလေးတွေကို ထည့်ကြော်ပေးပါ။

  6. ပဲပုတ်စေ့လေးတွေထည့်ပါ၊ အရသာအတွက် ခနောကြက်သားမှုန့်၊ ဆား၊ ပဲငံပြာရည်အချိုတို့ထည့်ပြီး အရသာစပ်ပါ။

  7. ကန်စွန်းရွက်နဲ့ အရိုးလေးတွေ နူးလာဖို့အတွက် လိုအပ်ရင် ရေအနည်းငယ်တောက်ပေးပါ။

  8. မိနစ်အနည်းငယ်ကြာရင်တော့ အရသာရှိပြီး ထမင်းမြိန်စရာ ပဲပုတ်စေ့ကန်စွန်းရွက်ကြော်လေး ရပြီဖြစ်ပါတယ်။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent