ထမင်းမြိန်စေမယ့်  မျှစ်ချဉ်၊အာလူးနှင့် ပုစွန်စိပ်ချဉ်ရည်ဟင်း

ထမင်းမြိန်စေမယ့် မျှစ်ချဉ်၊အာလူးနှင့် ပုစွန်စိပ်ချဉ်ရည်ဟင်း

30 မိနစ်

3 ဦးစာ

အလယ်အလတ်

အိမ်မှာ အရည်သောက် ဘာချက်ရမလဲဆိုတာ စဉ်းစားရခက်နေတဲ့ အိမ်ရှင်မတွေ အတွက် ချဉ်ချဉ်လေးနဲ့ ထမင်းမြိန်စေမယ့် မျှစ်ချဉ်၊ အာလူးနဲ့ ပုစွန်စိပ် ချဉ်ရည်ဟင်း ချက်နည်းလေး ပြောပြပေးမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ အမျိူးအစားလဲ စုံတာကြောင့် ဘာဟင်းမှ ထပ်မလိုတော့ပဲနဲ့ ဒီဟင်းရည်တစ်ခွက်နဲ့တင် ပြီးပြည့်စုံနေပါပြီနော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ပုစွန်စိပ် ၁၀ ကျပ်သား
  • မျှစ်ချဉ် ၁၀ ကျပ်သား
  • အာလူး ၂၀ ကျပ်သား
  • ကြက်သွန်နီ ၂ လုံး
  • ကြက်သွန်ဖြူ ၁၀ တတ်
  • ချင်း အနည်းငယ်
  • မျှင်ငါးပိ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ငရုပ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဝက်
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ငါးငံပြာရည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • နံနံပင် အနည်းငယ်
  • ငရုပ်သီးစိမ်း ၁၀ တောင့်
  • ရုံးပတီသီး ၅ တောင့်
  • ရှမ်းငရုပ်နီ ၁ တောင့်
  • ရေသန့် ၁ လီတာ

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ရေနွေးကို ဆူအောင်ကျိုပြီး ကြက်သွန်ဖြူ ၊ ကြက်သွန်နီ ၊ ချင်း၊ နနွင်းမှုန့် တို့နဲ့ ပြုတ်ရည်တည်ထားပါ။

  2. မျှစ်ချဉ်ကို ရေအနည်းငယ် ဆေးပါ။ အာလူးကိုအခွံနွှာပြီး ပါးပါးလှီးထားပါ။

  3. ပြုတ်ရည်ကျက်ရင်တော့ မျှစ်ချဉ် နဲ့ အာလူး ထည့်ချက်ပြီး အရသာကို မျှင်ငါးပိ ၊ ငါးငံပြာရည် ၊ ခနော ကြက်သားမှုန့်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်တို့ နဲ့ ထိမ်းညှိပါ။

  4. အာလူးနဲ့ မျှစ်ချဉ်နူးလာရင်တော့ အသင့်သန့်စင်ထားတဲ့ ပုစွန်စိပ်ကို ထည့်ချက်ပေးပြီး ရုံးပတီသီး၊ ရှမ်းငရုပ်နီ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံပင်တို့အုပ်ပြီး အရသာရှိရှိ စားလို့ရပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent