ထမင်းမြိန်စရာ ကြက်အာပူလျှာပူဟင်းတစ်ခွက်

ထမင်းမြိန်စရာ ကြက်အာပူလျှာပူဟင်းတစ်ခွက်

10 မိနစ်

3 ဦးစာ

အလယ်အလတ်

ခန္ဓာကိုယ်က အပူအအေးမမျှတဘဲ ခေါင်းတွေကိုက်၊ ရင်ထဲမှာ အီလည်လည်နဲ့အဆင်မပြေတဲ့အချိန်တွေမှာ အာပူရွက်လေး၊ ငရုတ်သီးနံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ စားလို့ကောင်းလှတဲ့ ကြက်အာပူလျှာပူဟင်းက တကယ့်ကိုဆေးတစ်ခွက်ပါပဲ။ အာပူရွက်စိုမရရင်လည်း အာပူရွက်ခြောက်ကိုသုံးပြီးချက်နိုင်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ကြက်(ပေါင်သား) ၂၀ ကျပ်သား (ရေဆေးသန့်စင်ပြီး အနေတော်တုံးက ခနောကြက်သားမှုန့်၊ နနွင်းတို့နဲ့နယ်ထားပါ)
  • ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး (ထောင်းထားပါ)
  • ကြက်သွန်ဖြူ ၄ မြွှာ (ထောင်းထားပါ)
  • ချင်း ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း (ထောင်းပြီး)
  • နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း (အသားနယ်ရန်နဲ့ ဟင်းထဲထည့်ရန်တစ်ဝက်စီသုံးပါ)
  • အာပူရွက် ခွက်တစ်ဝက်
  • သံပုရာသီး ၁ လုံး
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ၅ တောင့် (မညက်တညက်ထောင်းထားပါ)
  • ရေ ၅၀၀ မီလီလီတာ

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. အိုးထဲကိုကြက်သား၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီ၊ ချင်း တို့ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။

  2. ကြက်သားမှအရည်ထွက်လာပြီး အနံ့မွှေးလာတဲ့အခါ ရေ ၅၀၀ မီလီလီတာ ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပေးပါ။

  3. ၈ မိနစ်ခန့်အကြာ ကြက်သားနူးလာပြီး အရည်နည်းနည်းခမ်းလာချိန်မှာ ရေထပ်ထည့်ပြီးအဖုံးအုပ်ထားပါ။

  4. ဟင်းရည်ပွက်ပွက်ဆူလာပြီဆိုရင်တော့ ခနောကြက်သားမှုန့်၊ အာပူရွက်၊ ငရုတ်သီးတို့ထည့်ကာ ၃ မိနစ်ခန့်ထားပါ။

  5. ပြီးရင် ပန်းကန်လုံးထဲခူးထည့်ပြီး သံပရာသီးညှစ်ကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent