တစ်လုပ်စားလိုက်တာနဲ့ ထိမိသွားစေမယ့် မှိုအစုံကြော်နည်း

တစ်လုပ်စားလိုက်တာနဲ့ ထိမိသွားစေမယ့် မှိုအစုံကြော်နည်း

30 မိနစ်

3 ဦးစာ

လွယ်သော

ဒီတစ်ခေါက်တော့ အသီးအရွက်ချစ်သူများ အကြိုက်တွေ့သွားစေမယ့် မှိုအစုံကြော်နည်းလေး ပြပေးလိုက်ပါတယ်နော်။ အရံဟင်းကောင်းလေးတစ်ခုလဲ ဖြစ်လို့ အိမ်ရှင်မများ ချက်ကို ချက်ကြည့်သင့်တဲ့ ဟင်း‌လေးဖြစ်ပါတယ်။ ကဲ..မှိုအစုံကြော်နည်းလေးကို ကြည့်လိုက်ကြရ‌အောင်

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • မှိုအစုံ ၃၀ ကျပ်သား
  • ပတဲကော လက် ၂ ဆစ်
  • ကြက်သွန်ဖြူ ၂ မွှာ
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ၂ တောင့်
  • ခနော်ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ငံပြာရည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဝက်
  • ပင်စိမ်း ၂ ပင်
  • ပဲဆီ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်းခွဲ
  • ငရုတ်သီးအနှစ် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဝက်

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. အရင်ဦးဆုံး မှိုလေးတွေကို အနေတော်လှီးထားပြီး ပဒဲကောလေးတွေကိုတော့ ပါးပါးလှီးထားပေးပါ။

  2. ကြက်သွန်ဖြူလေးတွေကို ဓါးပြားရိုက်ထားပြီး ငရုတ်သီးစိမ်းလေးတွေကိုတော့ ပါးပါးလှီးထားပါ။

  3. ပင်စိမ်းရွက်လေးတွေကိုတော့ ရေဆေးပြီး အရွက်သင်ထားပေးပါနော်။

  4. ဒယ်အိုးထဲ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ။ ဆီပူလာပြီဆိုရင်တော့ ပတဲကော၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ထည့်ပြီး ၂ မိနစ်လောက် ကြော်ပါ။

  5. ကြက်သွန်ဖြူ မွှေးလာရင် မှိုများထည့်ပြီး ၂ မိနစ်လောက် ထပ်တည်ပါ။

  6. ပြီးရင်တော့ ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းများ ထပ်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။ မှိုနွမ်းလာရင်တော့ အရသာအတွက် ဆားမြည်းပြီး လိုသလိုထပ်ဖြည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ အရသာရှိတဲ့ မှိုအစုံကြော်ဟင်း‌လေးကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ တွဲပြီးစားလို့ရပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent