ဆွေမျိုးမေ့သွားစေမယ့် ကျွဲကောသီးအစပ်သုပ်

ဆွေမျိုးမေ့သွားစေမယ့် ကျွဲကောသီးအစပ်သုပ်

15 မိနစ်

3 ဦးစာ

လွယ်သော

အိမ်ရှင်မတို့ရေ...ဒီတစ်ခါမှာတော့ အချိုတည်းဖြစ်တဲ့ အသီးလေးတစ်မျိုးကို ထိမိပွင့်ထွက်သွားအောင် သုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။ အဲ့ဒါလေးကတော့ ပုံမှန်ဆားနဲ့တို့စားနေကျ ကျွဲကောသီးလေးဖြစ်ပြီး အခုလို အရသာရှိအောင် သုပ်စားရင် ထမင်းလည်းမြိန်စေမယ့် အရသာရှိသော အရံဟင်းပွဲလေးဖြစ်စေမှာပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ကျွဲကောသီး ၁ လုံး
  • ကြက်သွန်နီ ၂ လုံး
  • မြေပဲလှော် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်းခွဲ
  • သီဟိုစေ့ ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • စပါးလင် ၁ ချောင်း
  • ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဝက်
  • ငရုတ်သီးအစိမ်းပုတောင့် ၅ တောင့်
  • သံပုရာရည် လက်ဖက်စားဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • နံနံပင် ၅ ပင်
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. အရင်ဦးဆုံး ကျွဲကောသီးလေးတွေကို အခွံခွာပြီး အသားလေးတွေ နွင်ထားပေးပါ။

  2. ကြက်သွန်နီလေးကို ပါးပါးလှီးပြီး မြေပဲလှော်နဲ့ သီဟိုစေ့လေးကို မညက်တညက်ထောင်းထားပေးပါနော်။

  3. စပါးလင်နဲ့ နံနံပင်ကို နုတ်နုတ်စင်းထားပြီး ငရုတ်သီးစိမ်းကိုတော့ ခပ်ကြမ်းကြမ်းလေး လှီးထားပေးပါ။

  4. ဆောစ်လုပ်ဖို့အတွက် ငံပြာရည်၊ ငရုတ်သီးအစိမ်းပုတောင့်၊ သံပုရာရည်၊ နံနံပင်၊ ခနောကြက်သားမှုန့်တို့ရောပြီး သမအောင်မွှေပေးကာ ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ထည့်ထားပါ။

  5. အသုပ်သုပ်ဖို့အတွက် ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ကျွဲကောသီးနဲ့ လှီးဖြတ်ထားတဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကိုထည့်ပေးပါ။

  6. သိမ်းထားတဲ့ ဆောစ်လေးထည့်ပြီး အသာသွင်းကာ ဖွဖွလေးနယ်ပေးပါနော်။ အရသာအတွက်လိုအပ်ရင် ခနောကြက်သားမှုန့်လေးထပ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။

  7. ပြီးရင်တော့ အရသာရှိပြီး ထမင်းဖြူလေးနဲ့စားလည်းမြိန်စေမယ့် ကျွဲကောသီးအစပ်သုပ်လေးကို အရသာရှိရှိသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent