
ဆန်းဆန်းပြားပြား ကြက်ရင်ဖုံတုံးကြော်နှပ်
45 မိနစ်
3 ဦးစာ
အလယ်အလတ်
ကြက်သားဟင်းကိုမှ အမျိုးမျိုးချက်စားရတာ ကြိုက်နှစ်သက်သူတွေအတွက် နာမည်လေးလည်းဆန်း မြင်လိုက်တာနဲ့ သွားရည်ယိုစေမယ့် ဟင်းလျာလေးတစ်ခုနဲ့ မိတ်ဆက်ပေးချင်ပါတယ်။ ပုံမှန်ချက်စားနေကျ ကြက်သားဟင်းတွေကနေလည်း ကွဲထွက်စေသလို အနှစ်ကလေးနဲ့ဆိုတော့ ဆီပြန်ဟင်းလည်း မဖြစ်တော့ဘူးပေါ့...
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ကြက်ရင်ပုံ ၃၀ ကျပ်သား
- ကြက်သွန်နီ ၃ လုံး
- ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မွှာ
- ချင်း လက်တဆစ်
- ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၃ ဇွန်းခွဲ
- နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်
- ငရုတ်သီးအရောင်တင်မှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း
- ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်းခွဲ
- ဆား လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်
- ငံပြာရည် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
-
ပထမဦးဆုံး ကြက်ရင်ပုံတွေကို အရေခွံတွေခွာပြီး အန်စာတုံးပုံစံ အတုံးလေးတွေ တုံးထားပေးပါ။ ပြီးရင် ခနော်ကြက်သားမှုန့် (လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း) ထည့်ပြီး အရသာသွင်းကာ နယ်ပေးပါ။
-
ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီ (ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း)ထည့်ပြီး ကြက်သားတုံးလေးတွေကိုထည့်ကာ အရောင်ရဲလာသည်အထိ ကြော်ပြီးဆယ်ထားပါ။
-
ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ ချင်းတို့ကို ထောင်းထားပါ။
-
နောက်ဒယ်အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ကျန်တဲ့ဆီတွေထည့်ပြီး ဆီဆူလာရင် ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ချင်း၊ နနွင်းမှုန့်တို့ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။
-
ကြက်သွန်တွေ နွမ်းလာပြီဆိုရင်တော့ အရောင်တင်မှုန့်၊ ငံပြာရည်ထည့်ပြီး နှံ့အောင်မွှေပေးပါ။
-
ပြီးသွားရင်တော့ စောနက ကြော်ထားတဲ့ ကြက်သားတုံးလေးတွေကိုထည့်ပြီး ချက်ပါ။
-
ကြက်သားထဲ အနှစ်တွေစိမ့်ဝင်သွားအောင် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ၁၀ မိနစ်ခန့်ချက်ပေးပါ။
-
အချိန်ပြည့်သွားပြီဆိုရင်တော့ အရသာအပေါ့အငန်မြည်းကြည့်ပြီး ဆား၊ ခနော်ကြက်သားမှုန့် လိုအပ်ပါက ထည့်ပါ။
-
အားလုံးပြီးသွားရင်တော့ စားချင်စဖွယ် ကြက်ရင်ပုံတုံးကြော်လေးကို အရသာရှိစွာ စားသုံးနိုင်ပါပြီ။
သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ
AddThis is disabled because of cookie consent