
စားမြိန်ဖွယ် ပင်လယ်စာ ပဲကြာဆံသုပ်နည်း
10 မိနစ်
2 ဦးစာ
လွယ်သော
တခါတလေဆီပြန်ဟင်းတွေနဲ့ ထမင်းမစားချင်ဘဲ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် သံပရာနံ့မွှေးမွှေး အသုပ်လေးတွေနဲ့ထမင်းစားချင်တဲ့အခါ ပင်လယ်စာပဲကြာဇံသုပ်လေးကို မေ့ထားလို့မဖြစ်ပါဘူးနော်။ ဆောင်းတွင်းမို့ ရာသီဥတုနည်းနည်းအေးလာချိန်မှာလည်း ဒီအသုပ်လေးက ရှူးရှူးရှဲရှဲနဲ့စားလို့ခံတွင်းမြိန်စေပါတယ်။ ဟင်းအဖြစ်ပဲစားစား၊ သွားရည်စာအသုပ်တစ်ပွဲအဖြစ်ပဲစားစား အချိန်တိုင်းစားကောင်းနေစေမယ့် ပင်လယ်စာ ပဲကြာဇံသုပ်နည်းလေးကို အခုလို ပြောပြလိုက်ပါတယ်နော်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ပဲကြာဆံ ၁၀ ကျပ်သား (ရေဆူဆူမှာ ၂ မိနစ်မှ ၅ မိနစ်ခန့် ပြုတ်ကာ ဆန်ကာနဲ့ ရေစစ်ထားပါ)
- ပုစွန် ၅ ကျပ်သား (သန့်စင်ပြီး အမြီးချန်၊ အခွံချွတ်ပါ။ ရေဆူဆူမှာ ၁ မိနစ် ၂ မိနစ်ခန့်ပြုတ်ကာ ပြန်ဆယ်ထားပါ)
- ပြည်ကြီးငါး ၅ ကျပ်သား (ရေဆေးသန့်စင်ကာ အဝိုင်းလေးတွေလှီးထားပါ။ ရေဆူဆူမှာ ၁ မိနစ် ၂ မိနစ်ခန့်ပြုတ်ကာ ပြန်ဆယ်ထားပါ)
- ကြက်သွန်ဖြူ ၈ မြွှာ (မညက်တညက်ထောင်းထားပါ)
- ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး (ရေဆေးပြီး မထူမပါးလှီးထားပါ)
- ခရမ်းချဥ်သီး ၁ လုံး (ရေဆေးပြီး မထူမပါးလှီးထားပါ)
- ငရုတ်သီးတောင့်ရှည်အနီ ၇ တောင့် (မညက်တညက်လှီးထားပါ)
- သံပုရာသီး တစ်ခြမ်း
- ခနောတုန်ယမ်းခဲ တစ်ခဲရဲ့ တစ်ဝက် (ရေစားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်းနဲ့ဖျော်ထားပါ)
- တရုတ်နံနံ ၃၀ ဂရမ် (ပါးပါးလှီးထားပါ)
- ကြက်သွန်မြိတ် ၂ ပင် (ရေဆေးပြီး ၂ စင်တီမီတာအရှည်ခန့် ပိုင်းထားပါ)
- ငါးငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
- သကြား ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်
- ရေခဲရေ ၅၀၀ မီလီလီတာ
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
-
ရေနွေးပူပူထဲမှာ ကြာဆံထည့်ပြီး ကြာဆံကို ၂ မိနစ်မှ ၅ မိနစ်လောက် ပြုတ်ထားပါ။ ဆယ်ပြီး ရေစစ်ထားပါ။
-
အိုးထဲမှာ ပုစွန်နဲ့ ပြည်ကြီးငါးထည့်ပြီး ၂ မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပေးပါ။ အိုးမှ ထုတ်ပြီး ရေခဲရေထဲ ၂ မိနစ်ခန့် စိမ်ထားပါ၊ ဆယ်ပြီး ရေစစ်ထားပါ။
-
ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲမှာ ခနောတုန်ယမ်းခဲ၊ ရေ၊ ငံပြာရည်၊ သကြား၊ ငရုတ်သီးနဲ့ ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို ထည့်မွှေထားပါ။
-
တခြားပန်းကန်လုံးကြီးကြီးတစ်ခုမှာ ပဲကြာဆံ၊ ပုစွန်နဲ့ ပြည်ကြီးငါးတို့ ထည့်ပါ၊ ကြက်သွန်နီ၊ခရမ်းချဥ်သီး၊ ကြက်သွန်မြိတ်နဲ့ အပေါ်က ဖျော်ထားတဲ့ ဆော့စ်ကို လောင်းလိုက်ပါ၊ သံပုရာသီးတစ်စိတ်လောက်ညှစ်ထည့်ပါ။
-
တူ သို့မဟုတ် လက်ကို အသုံးပြုပြီး သမအောင်မွှေပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ
AddThis is disabled because of cookie consent