ချဉ်ချဉ်လေးနဲ့ ထမင်းမြိန်စေမယ့် ကန်စွန်းနီနဲ့ ပုစွန်လုံးချဉ်ရည်ဟင်း

ချဉ်ချဉ်လေးနဲ့ ထမင်းမြိန်စေမယ့် ကန်စွန်းနီနဲ့ ပုစွန်လုံးချဉ်ရည်ဟင်း

40 မိနစ်

3 ဦးစာ

အလယ်အလတ်

ဒီနေ့မှာတော့ အရည်သောက်ဟင်း ချက်စားချင်သူများအတွက် ချက်နေကျ ဟင်းရည်တွေထဲက မဟုတ်ပဲ အရသာလဲရှိတဲ့ ကန်စွန်းနီနဲ့ ပုစွန်လုံးချဉ်ရည်ဟင်း ချက်နည်းလေး ပြောပြသွားမှာပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ ထမင်းမြိန်စေတဲ့ ဟင်းလျားကောင်းဖြစ်လို့ လူကြီးလူငယ်မရွေး ကြိုက်နှစ်သက်ကြမှာ သေချာပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ပုစွန်စိပ် ၂၀ ကျပ်သား
  • ငါးဖယ်ခြစ် ၅ ကျပ်သား
  • ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး
  • ကြက်သွန်ဖြူ ၁၀ တတ်
  • ချင်း အနည်းငယ်
  • မျှင်ငါးပိ လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ငရုပ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • မန်းကျည်းမှည့်အနှစ် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • ငါးငံပြာရည် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • နံနံပင် အနည်းငယ်
  • ငရုပ်သီးစိမ်း ၁၀ တောင့်
  • ကန်စွန်းနီ ၂ စီး
  • ရုံးပတီသီး ၅ တောင့်
  • ရေသန့် ၁ လီတာ

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ပုစွန်စိပ်ကို အခွံနွှာပြီး ငါးဖယ်ခြစ်နဲ့ရောပြီး ခနောကြက်သားမှုန့်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်၊ နနွင်းမှုန့်တို့နဲ့ ရောထောင်းပါ။

  2. ကန်စွန်းနီနဲ့ ရုံးပတီသီးကို ရေဆေးပြီး ၂ လက်မခန့် အရှည်လှီးပါ။

  3. ရေနွေးကို ပွက်ပွက်ဆူအောင်တည်ပါ။ ထို့နောက် အသင့်လှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ချင်း၊ မျှင်ငါးပိ၊ ငါးငံပြာရည်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်၊ ခနော ကြက်သားမှုန့်၊ နနွင်းမှုန့်တို့ကို ထည့်ပြီး ပြုတ်ရည်မွှေးအောင် ချက်ထားပါ။

  4. ပြုတ်ရည်အနံ့မွှေးလာရင် အသင့်သန့်စင်ထားသော ကန်စွန်းနီကိုထည့်ပြီး နူးအောင်ချက်ပါ။

  5. ပုစွန်နှင့်ငါးဖယ်လုံးနူးပြီဆိုရင်တော့ အသင့်လှီးထားတဲ့ ရုံးပတီသီးနဲ့ အသင့်ဖျော်ထားတဲ့ မန်းကျည်းမှည့်အနှစ် ထည့်ချက်ပြီး ငရုပ်သီးစိမ်းနဲ့ နံနံပင်အုပ်ကာ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားလို့ရပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent