ချင်းနံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ ချင်းအသီးအရွက်ကြော်

ချင်းနံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ ချင်းအသီးအရွက်ကြော်

30 မိနစ်

3 ဦးစာ

လွယ်သော

အသီးအရွက်တွေကို ပုံမှန်ထက် အရသာထူးကဲအောင်ချက်စားချင်သူတွေအတွက် ချင်းအသီးအရွက်ကြော်နည်းလေးနဲ့ မိတ်ဆက်ပေးချင်ပါတယ်။ အသီးအရွက်လေးတွေကို ချင်းအမျှင်လေးတွေနဲ့ ကြော်ထားတာမို့ အနံ့လေးလည်းမွှေးပြီး စားချင်စိတ်ကို ပိုပြီဖြစ်စေမှာပါနော်...

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ချင်း လက် ၂ ဆစ်
  • ကြက်သွန်မြိတ် ၄ ပင်
  • ပြောင်းဖူးအသေး ၅ ခု
  • ဂေါ်ဖီ ၁ စိတ်
  • ပဲပင်ပေါက် ၁ ခွက်
  • ပုဇွန်ငံပြာရည် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • နှမ်းဆီ လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ငရုတ်ပွနီ ၁ ခြမ်း
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်းခွဲ
  • ဆား လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဝက်

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. အရင်ဦးဆုံး ချင်းကို အခွံခွာရေဆေးပြီး အချောင်းလိုက်လေးလှီးထားပေးပါနော်။

  2. ကြက်သွန်မြိတ်လေးတွေကို အနေတော်ဖြတ်ထားပြီး ပြောင်းဖူးအသေးလေးတွေကိုတော့ ထပ်ခြမ်းပိုင်းထားပေးပါ။

  3. ဂေါ်ဖီလေးတွေကို နှစ်သက်သလို လှီးဖြတ်ထားပြီး ပဲပင်ပေါက်လေးတွေကိုတော့ သန့်စင်ထားပေးပါ။

  4. ငရုတ်ပွနီသီးလေးတွေကိုတော့ အရှည်လိုက် လှီးထားပေးပါနော်။

  5. ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး ဆီပူလာရင် ချင်းလေးတွေထည့်ပြီး ၁ မိနစ်ခန့် မွှေးလာအောင် ကြော်ပေးပါ။

  6. ချင်းဆီသတ်နံ့လေး မွှေးလာပြီဆိုရင်တော့ ဂေါ်ဖီ၊ ပြောင်းဖူးထည့်ပြီး ၂ မိနစ်ခန့်လောက် ကြော်ပါ။

  7. ပြီးရင်တော့ ကြက်သွန်မြိတ်၊ ငရုတ်ပွနီလေးတွေနဲ့ ပဲပင်ပေါက်လေးတွေအပြင် ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို ထည့်ကြော်ပေးပါနော်။

  8. အရသာအပေါ့အငန်မြည်းကြည့်ပြီး လိုအပ်ရင် ခနောအရသာမှုန့်လေးထည့်ပြီး အိုးကချလို့ရပါပြီ။

  9. ပြီးရင်တော့ ချင်းနံ့လေးမွှေးပြီး အရသာရှိတဲ့ အသီးအရွက်ကြော်လေးကို နှစ်သက်သလို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent