ခံတွင်းမြိန်စရာ ပဲကြာဇံသုပ်

ခံတွင်းမြိန်စရာ ပဲကြာဇံသုပ်

20 မိနစ်

3 ဦးစာ

အလယ်အလတ်

အိမ်မှာနေရင်း ဆီပြန်ဟင်းတွေ စားရတာရိုးလာတဲ့ မိသားစုတွေကိုသုပ်ကျွေးဖို့အတွက် ပဲကြာဇံသုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးချင်ပါတယ်။ ပဲကြာဇံက ထမင်းဖြူလေးနဲ့စားရင်လည်း ကောင်းသလို တစ်မျိုးတည်းစားရင်လည်း တင်းတိမ်စေမယ့် အစားအစာလေးပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • ပဲကြာဇံ ၁ ထုပ် (၂၀၀ ဂရမ်)
  • မုန်လာဥနီ ၁ လုံး
  • ဂေါ်ဖီ ၁ စိတ်
  • ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး
  • သခွားသီး ၂ လုံး
  • ဆလပ်ထုပ် ၁ စိတ်
  • မြေပဲလှော် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • သီဟိုစေ့ ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဝက်
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ၅ တောင့်
  • သံပုရာရည် လက်ဖက်စားဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • သံပုရာခွံ လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • နံနံပင် ၅ ပင်
  • သံလွင်ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း
  • ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. အရင်ဦးဆုံး ပဲကြာဇံကို ရေနွေးဖျောထားပြီး ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းတွေဖြစ်တဲ့ အသီးအရွက်တွေကို နှစ်သက်သလို လှီးဖြတ်ထားပါ။

  2. ဆောစ်လုပ်ဖို့အတွက် ငံပြာရည်၊ လှီးထားသော ငရုတ်သီးစိမ်း၊ သံပုရာရည်၊ သံပုရာခွံ၊ နံနံပင်၊ သံလွင်ဆီ၊ ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း၊ ကြက်သွန်နီတို့ကို ရောသမမွှေပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ နှပ်ထားပါ။

  3. မြေပဲလှော်လေးတွေကို မညက်တညက်ထောင်းထားပြီး သီဟိုစေ့လေးတွေကိုတော့ ရေဆေးထားပါ။

  4. အသုပ်သုပ်တော့မယ်ဆိုရင်တော့ ဇလုံကြီးကြီးတစ်လုံးထဲမှာ အသီးအရွက်နဲ့ ပဲကြာဇံကိုထည့်ပါ။ မညက်တညက်ထောင်းထားတဲ့ မြေပဲ၊ သီဟိုစေ့တွေကိုထည့်ပါ။

  5. အရသာနှပ်ထားတဲ့ ဆောစ်ရည်ကိုထည့်ပေးပါ။ အရသာအတွက် ခနောကြက်သားမှုန့်ထည့်ပြီး သမသွားအောင် နယ်ကာ သုပ်ပေးပါ။

  6. ပြီးသွားရင်တော့ အရသာရှိပြီး နူတ်မြိန်စေမယ့် ပဲကြာဇံသုပ်လေး ရပြီဖြစ်ပါတယ်။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent