ကရင်ရိုးရာ တာလပေါဟင်းလေး မြန်မြန်ဆန်ဆန်ချက်ကြမယ်

ကရင်ရိုးရာ တာလပေါဟင်းလေး မြန်မြန်ဆန်ဆန်ချက်ကြမယ်

25 မိနစ်

3 ဦးစာ

လွယ်သော

ကရင်ရိုးရာတာလပေါဟင်းဆိုရင် မျှစ်ချိုချိူ၊ ပုစွန်ချိုချိုလေးနဲ့ ပူပူနွေးနွေးထမင်းမြိန်စေလှတဲ့ဟင်းတစ်ခွက်ကို ပြေးမြင်ကြမှာပါနော်။ ကရင်ရိုးရာတာလပေါဟင်းလေးက ချက်ပြုတ်ရတာ မြန်ဆန်လွယ်ကူသလို အဖြူ၊ အဝါ၊ အစိမ်း အရောင်လေးတွေစုံနေတဲ့ စားချင့်စဖွယ်ဟင်းတစ်ခွက်မို့ လူတိုင်းနှစ်သက်ကြပါတယ်။ မျှစ်ဆတ် လို့ခေါ်တဲ့ မျှစ်ချိုချိုလေးတွေပေါချိန်၊ ဟင်းရွက်စုံစုံရတဲ့အချိန်မှာ မဖြစ်မနေချက်စားလေ့ရှိတဲ့ဟင်းတစ်ခွက်ပါပဲနော်။အသီးအရွက်မျိုးစုံကရတဲ့အာဟာရဓာတ်တွေပြည့်ဝတဲ့အပြင် ဆီသုံးစရာမလိုတာမို့ ကျန်းမာရေးနဲ့ညီညွတ်လှတဲ့ ကရင်ရိုးရာတာလပေါဟင်းလေးကို မြန်မြန်ဆန်ဆန်ချက်ကြမယ်၊ ခံစားကြည့်ကြမယ်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  • မျှစ်ဆတ် ၅ ကျပ်သား (၈၀ ဂရမ်) (ရေနဲ့ သေချာဆေးကြောထားပါ)
  • ပုစွန်အကောင်သေး ၁၈၀ ဂရမ် (အခွံချွတ်သန့်စင်ထားပါ)
  • ပြောင်းဖူး ၁ ဖူး (အစေ့တွေကို ပါးပါးလှီးထားပါ)
  • ဖရုံညွန့် (သို့) ဘူးညွန့် ၁ စည်း (အရွက်သင်ရေဆေးထားပါ)
  • ဒညင်းသီး ၁ လုံး (ပါးပါးလှီးထားပါ)
  • ရုံးပတီသီး ၂ တောင့် (မထူမပါး ခပ်စွေစွေလှီးထားပါ)
  • ခနောဆန်ပြုတ်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
  • ပင်စိမ်း ၂၀ ဂရမ်
  • ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • စိမ်းစားငါးပိ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
  • ရေ ၄ ခွက် (၁ လီတာ)
  • ငရုတ်သီးစိမ်း ၃ တောင့် (အရှည်လိုက်ခွဲထားပါ)
  • ဆူးပုပ်ရွက်ကြိုက်ရင် ဆူးပုပ်ရွက် ၅၀ ဂရမ်လောက် ထည့်ပြီး ချက်ပြုတ်နိုင်ပါတယ်

ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. အိုးထဲကို ရေထည့်ပြီး အိုးကို အပူပေးထားပါ။

  2. ရေဆူလာတဲ့အခါ ငါးပိစိမ်းစားနဲ့ ပုစွန်ကို ထည့်ပေးပါ။

  3. ၁ မိနစ်ခန့် ကြာတဲ့အခါ ပုစွန်တွေကို ဆယ်ထားပြီး မျှစ်နဲ့ ဒညင်းသီးတွေကို ထည့်ပါ။

  4. ခနောဆန်ပြုတ်မှုန့်ထည့်ပြီး မွှေပါ။

  5. ပင်စိမ်းကလွဲပြီး ကျန်တဲ့ အသီးအရွက်တွေကို ထည့်ပေးပါ။ ခနောကြက်သားမှုန့်ထည့်ပါ။

  6. ပြောင်းဖူးနဲ့ ဒညင်းသီး ကျက်တဲ့အထိ ၁၅ မိနစ်လောက် တည်ထားပေးပါ။

  7. ငရုတ်သီးစိမ်းထည့်ပြီး ဆယ်ထားတဲ့ ပုစွန်ပြန်ထည့်ပေးပါ။ ၁၀မိနစ်ခန့် တည်ထားပေးပါ။

  8. ပြီးရင်တော့ ပင်စိမ်းလေးအုပ်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

 
         

သူငယ်ချင်းမိတ်ဆွေများနှင့် မျှဝေလိုက်ပါ

AddThis is disabled because of cookie consent