အိမ်မှာနေရင်း လွယ်ကူမြန်ဆန် အာဟာရပြည့် ကြက်ဥကင်နဲ့ ဆန်ပြုတ်စားကြမယ်
ချက်ပြုတ်ချိန်
ချက်ပြုတ်ချိန်45
ချက်နည်းအဆင့်
ချက်နည်းအဆင့်အလယ်အလတ်
အရေအတွက်
အရေအတွက်2
Stay Home ကာလမှာ အိမ်မှာ အဝယ်ထားဖြစ်ဆုံးက ကြက်ဥပဲမဟုတ်လား။ တစ်ခါလာလည်း ကြက်ဥကြော်၊ ကြက်ဥဟင်းနဲ့ ကြော်ရ၊ ချက်ရ၊ ပြုတ်ရတွေ ရိုးလာပြီမို့ ဒီတစ်ခါ ခပ်ဆန်းဆန်းလေးနဲ့ အရသာရှိစေတဲ့ ကြက်ဥကင်လုပ်နည်းလေး ပြောပြပါရစေ။ သူနဲ့ တွဲစားသုံးဖို့ အလိုက်ဖက်ဆုံးကတော့ ခနောဆန်ပြုတ်လေးဖြစ်ပါတယ်။ ကြက်ဥမှာ ဗီတာမင်နဲ့ သတ္ထုဓာတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်ပြီး သူ့မှာ ပါဝင်တဲ့ ဗီတာမင် B2 နဲ့ ဗီတာမင် B12 တို့ဟာ ဖျားနာမောပန်းမှုကို လျှော့ချပေးနိုင်သလို အာရုံကြောစနစ်ကိုလည်း ထောက်ပံ့ပေးနိုင်ပြီး Selenium ကလည်း ကိုယ်ခံစွမ်းအားစနစ်ကို ထောက်ကူပေးနိုင်တဲ့အတွက် ဒီလိုအချိန်မှာ ကြက်ဥကင်နဲ့ ခနောဆန်ပြုတ်လေးကို ချက်စားကြည့်ကြစို့နော်။ *ဤဆောင်းပါးပါ အာဟာရဆိုင်ရာ အချက်အလက်များသည် ဒေါက်တာဝင်းဝင်းမြင့်(အာဟာရဆိုင်ရာအထူးကု)၏ အကြံပြုချက်အရရေးသားဖော်ပြထားပါသည်။*
အိမ်ရှင်မတို့အကြိုက် ဟင်းချက်ပစ္စည်းများ
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
7 မျိုး- 3 ကြက်ဥ ၃ လုံး
- 1/4 ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- 1 ပြောင်းဖူးစေ့ပြုတ် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း (ပြောင်းဖူးစေ့တွေကို ချွေပြီး ရေနဲ့ ၅ မိနစ်ခန့် ကြိုပြုတ်ထားပါ)
- 250 ရေ ၂၅၀ မီလီလီတာ
- 1 ခနောဆန်ပြုတ် ၁ ထုပ်
- 1 ကြက်သွန်မြိတ် ၁ ပင် (ခပ်သေးသေးလှီးထားပါ)
- 2 ငရုတ်သီးအနီ ၂ တောင့်