အာလူးကတ်တလိတ်ကြော်ကြွပ်ကြွပ်လေးနဲ့ ခနောဆန်ပြုတ်တွဲစားမယ်
ချက်ပြုတ်ချိန်
ချက်ပြုတ်ချိန်20
ချက်နည်းအဆင့်
ချက်နည်းအဆင့်အလယ်အလတ်
အရေအတွက်
အရေအတွက်6
ဒီတစ်ခါတော့ အသားတွေစားရတာ ငြီးငွေ့နေတဲ့ How to Cook ပရိသတ်ကြီးအတွက် သက်သတ်လွတ် အာလူးကတ်တလိပ်ကြော်နဲ့ ခနောဆန်ပြုတ်လုပ်နည်းလေးကို ပြောပြပေးလိုက်ပါတယ်။ အာလူးမှာ ပိုတက်ဆီယမ်၊ ဗီတာမင်စီနဲ့ ပရိုတင်းတို့ ကြွယ်ဝစွာပါ၀င်တဲ့အတွက် ပိုတက်ဆီယမ်ဟာ အာရုံကြောစနစ်ကို အထောက်အပံ့ပေးသလို ဗီတာမင်စီဟာလည်း ကိုယ်ခံစွမ်းအားစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေတဲ့အတွက် အခုပဲ လိုက်ချက်ကြည့်လိုက်ရအောင်။ *ဤဆောင်းပါးပါ အာဟာရဆိုင်ရာ အချက်အလက်များသည် ဒေါက်တာဝင်းဝင်းမြင့်(အာဟာရဆိုင်ရာအထူးကု)၏ အကြံပြုချက်အရရေးသားဖော်ပြထားပါသည်။*
အိမ်ရှင်မတို့အကြိုက် ဟင်းချက်ပစ္စည်းများ
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
13 မျိုး- 4 အာလူး ၄ လုံး
- 2 ကြက်သွန်နီ ၂ လုံး ၊ ခပ်သေးသေးလှီးထားပါ
- 5 ကြက်သွန်ဖြူ ၅ မြွှာ ၊ နုတ်နုတ်စင်းထားပါ
- 6 ငရုတ်သီးစိမ်း ၆ တောင့် ၊ ခပ်သေးသေးလှီးထားပါ
- 1 အရောင်တင်မှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- 1 ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- 2 မဆလာ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
- 2 ကြက်ဥ ၂ လုံး
- 1 တန်ပူရာအကြော်မှုန့် ၁ ထုပ်
- 3 ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
- 10 ဆီ ၁၀ ကျပ်သား
- 250 ရေ ၂၅၀ မီလီလီတာ
- 1 ခနောဆန်ပြုတ် တစ်ထုပ်