ချဥ်စပ်ပွင့်ထွက်မယ့် ငါးသံပုရာပေါင်းလေး
ချက်ပြုတ်ချိန်
ချက်ပြုတ်ချိန်30
ချက်နည်းအဆင့်
ချက်နည်းအဆင့်အလယ်အလတ်
အရေအတွက်
အရေအတွက်2
ရာသီဥတုကြီးက ငြီးစီစီဖြစ်နေတော့ ထမင်းဟင်းတွေကလည်းမစားချင်၊ ပါးစပ်က ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်လေး တောင့်တတိုင်းအိမ်မှာ အမြဲတမ်း ကျွန်တော်တို့ လုပ်စားနေကြ အစားအစာတစ်မျိုးရှိပါတယ်။ အဲ့ဒါကတော့ ငါးသံပုရာပေါင်းပါပဲ။ ငါးအရသာချိုချိုလေးကို သံပုရာအချဉ်၊ငရုတ်သီးစိမ်းရဲ့ အစပ်တို့နဲ့ အရည်သောက် ချဉ်စပ်အရသာလေးဆိုတော့ အရသာလည်းရှိတယ် ချက်ရလည်းလွယ်တယ်လေ။ ဒါပေမယ့် ငါးသံပုရာပေါင်းကလည်း မလုပ်တတ်ရင် အရသာမရှိဖြစ်တတ်တာမို့ ဒီတစ်ခေါက်တော့ ကျွန်တော် ချက်စားနေကျ ချက်နည်း နဲ့ ချက်ပြပါမယ်။
အိမ်ရှင်မတို့အကြိုက် ဟင်းချက်ပစ္စည်းများ
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
13 မျိုး- 1 ကက္ကတစ်ငါး ၁ ကောင် (၄၀၀ ဂရမ်) (အကြေးခွံခွာ ရေဆေးထားပါ)
- 1/2 ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်
- 4 ကြက်သွန်ဖြူ ၄ မွှာ (ထောင်းပြီး အရည်ယူထားပါ)
- 4 ချင်း ၄ စင်တီမီတာ (ထောင်းပြီး အရည်ယူထားပါ)
- 2 စပါးလင် ၂ ချောင်း
- ဆော့စ်အတွက်
- 4 ကြက်သွန်ဖြူ ၄ မွှာ (နုတ်နုတ်စင်းထားပါ)
- 4 ငရုတ်သီးစိမ်း ၄ တောင့် (နုတ်နုတ်စင်းထားပါ)
- 2 သံပုရာသီး ၂ လုံး (အရည်ညှစ်ယူထားပါ)
- 3 ရှာလကာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
- 1 ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
- 2 နံနံပင်ပါးပါးလှီးပြီးသား ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
- 1 သကြား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း