အာဟာရပြည့် ခနောဆန်ပြုတ်နဲ့ ကြက်တောင်ပံပေါင်းလေးချက်ကြည့်ရအောင်
ချက်ပြုတ်ချိန်
ချက်ပြုတ်ချိန်90
ချက်နည်းအဆင့်
ချက်နည်းအဆင့်အလယ်အလတ်
အရေအတွက်
အရေအတွက်1
လတ်တလောကာလအတွင်း အိမ်မှာပဲ နေနေရတဲ့ How to Cook ပရိသတ်တွေအတွက် အရသာလည်းရှိသလို ချက်ပြုတ်ရလည်း လွယ်ကူတဲ့ ခနောဆန်ပြုတ်နဲ့ ကြက်တောင်ပံပေါင်းချက်နည်းလေး ပြောပြပေးချင်ပါတယ်။ ကြက်တောင်ပံပေါင်းမှာဆိုရင် ပရိုတိန်း၊ ဆယ်လီနီယမ်၊ ဗီတာမင် ဘီ ၃ နဲ့ ဇင့်ဓာတ်တို့ပါဝင်သလို ဟင်းလျာထဲမှာ ပါဝင်တဲ့ ချင်းဆိုရင်လည်း မဂ္ဂနီစီယမ်ဓာတ်ကြွယ်ဝပြီး ကြက်သွန်ဖြူမှာ အရိုးနဲ့သွားတွေကို ခိုင်ခံ့စေတဲ့ ကယ်လ်ဆီယမ်ဓာတ်ပါဝင်ပါသေးတယ်။ ဒါကြောင့် အခုလို အချိန်မှာ ကြွက်သားနဲ့ အရိုးတွေကို ခိုင်ခံ့စေတဲ့ ပရိုတိန်းနဲ့ ကယ်လ်ဆီယမ်ဓာတ်ကြွယ်ဝတဲ့ ခနောဆန်ပြုတ်နဲ့ ကြက်တောင်ပံပေါင်းလေးကို ချက်ကြည့်လိုက်ရအောင်။ *ဤဆောင်းပါးပါ အာဟာရဆိုင်ရာ အချက်အလက်များသည် ဒေါက်တာဝင်းဝင်းမြင့်(အာဟာရဆိုင်ရာအထူးကု)၏ အကြံပြုချက်အရ ရေးသားဖော်ပြထားပါသည်။*
အိမ်ရှင်မတို့အကြိုက် ဟင်းချက်ပစ္စည်းများ
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
10 မျိုး- 3 ကြက်တောင်ပံ ၃ ခု (အလယ်က ပိုင်းပြီး အရေခွံခွာထားပါ)
- 1 ပဲငံပြာရည်အကြည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- 1/2 ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- 1 ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- 1 ချင်း ၁ လက်မ (ခပ်ကြီးကြီးလှီးထားပါ)
- 3 ကြက်သွန်ဖြူ ၃ လုံး (၂ လုံးကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက်ထည့်ပါမယ်၊ ၁ လုံးကို လှီးပြီး အကြွပ်လေးကြော်ထားပါမယ်)
- 350 ရေ ၃၅၀ မီလီလီတာ
- 250 ရေ ၂၅၀ မီလီလီတာ
- ကြက်သွန်မြိတ် (ပါးပါးလှီးထားပါ)
- 1 ခနောဆန်ပြုတ် ၁ ထုပ်