စားချင့်စဖွယ် အာဟာရစုံလင် ငရုတ်ပွသီးကြက်သားအစာသွပ်နဲ့ ခနောဆန်ပြုတ်
ဘယ်လိုလဲဗျာ.. နှစ်သစ်ရဲ့ ဒုတိယလမှာရော ကျန်းမာရေးနဲ့အညီ နေထိုင်ဖို့ ကြိုးစားတာတွေ အောင်မြင်ကြရဲ့လား။ ကျန်းမာရေးနဲ့အညီ စားသုံးဖို့ လုပ်ပေမယ့် တချို့ဟင်းလျာတွေကျတော့ အရောင်က ဖြူဖတ်ဖြူလျော်နဲ့ တချို့ဟင်းတွေကျတော့လည်း ကျန်းမာရေးနဲ့ညီပေမယ့် ဒါတွေချည်းပဲ စားရတာ ရိုးနေပြီဆိုရင် ထူးထူးခြားခြားလေးဖြစ်အောင် အရောင်စုံလင်ပြီး စားချင့်စဖွယ်ဖြစ်သလို ကိုယ်ခံစွမ်းအားစနစ်ကို အထောက်အကူပြုစေနိုင်တဲ့ ငရုတ်ပွသီးကြက်သားအစာသွပ်ချက်နည်းလေး မျှဝေပေးပါရစေ။ ငရုတ်ပွသီးမှာ ဗီတာမင်စီကြွယ်ဝလို့ အသားအရေအတွက်လည်း ကောင်းမွန်စေသလို ကိုယ်ခံအားစနစ်နဲ့ အာရုံကြောစနစ်ကို အားကောင်းစေပါတယ်။ ဒါတင်ပဲလားဆိုတော့ Folate ဓာတ်လည်းပါတဲ့အတွက် မောပန်းနွမ်းနယ်မှုကိုလည်း လျှော့ချပေးနိုင်ပါတယ်။ဒီလို ငရုတ်ပွသီးအရောင်စုံလေးကို ကြက်သားလေးနဲ့ အစာသွပ်ပြီး ခနောဆန်ပြုတ်ပူပူလေးနဲ့ ရှူးရှူးရှဲရှဲသောက်ကြည့်ဖို့ ချက်နည်းလေးကတော့
အိမ်ရှင်မတို့အကြိုက် ဟင်းချက်ပစ္စည်းများ
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
13 မျိုး- 20 အရိုးလွတ်ကြက်သား ၂၀ ကျပ်သား ၊ နုတ်နုတ်စဥ်းထားပါ
- 1 ချင်း လက်တစ်ဆစ် ၊ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
- 5 ကြက်သွန်ဖြူ ၅ မြွှာ ၊ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
- 1/2 ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- 1 ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- 1/6 ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ခြောက်ပုံတစ်ပုံ
- 1/6 နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ခြောက်ပုံတစ်ပုံ
- 2.5 ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း ခွဲ
- 50 ရေ ၅၀ မီလီလီတာ
- 3 ငရုတ်ပွသီးအနီ ၃ လုံး ၊၂ လုံးကို ထိပ်ဖြတ်ပြီး အူတိုင်နဲ့ အစေ့တွေ ထုတ်ထားပါ၊ ၁ လုံးကို အလှဆင်ဖို့ အမျှင်ရှည်လေးတွေ လှီးထားပါ
- 3 ငရုတ်ပွသီးအဝါ ၃ လုံး ၊ ၂ လုံးကို ထိပ်ဖြတ်ပြီး အူတိုင်နဲ့ အစေ့တွေ ထုတ်ထားပါ၊ ၁ လုံးကို အလှဆင်ဖို့ အမျှင်ရှည်လေးတွေ လှီးထားပါ
- 1 ခနောဆန်ပြုတ် ၁ ထုပ်
- 250 ရေ ၂၅၀ မီလီလီတာ